Early Access ALPHA 1.3 is now live. Includes Act 1 of 3 for the game, made up of 7 full environments including the rooftop for you to explore. 212121! viewforum.php?f=157

EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Topics and posts about The Tower. Please be civil. Major trolls may be banned without notice!
User avatar
GreatBird
Consortium Administrator
Posts: 529
Joined: Thu May 05, 2011 3:05 am
Location: Vancouver, Canada
Flag: Canada
Contact:

EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by GreatBird » Thu Sep 21, 2017 11:48 am

Post your bugs here. Text reports are awesome, but if possible screenshots to help convey the bug are even more awesome, and videos are downright spectacular. If you get crashes, please post your "crash dump" if one exists (i.e the text box that shows up after the game crashes).
Do, or do not. There is no try.

-- GreatBird --

User avatar
Mykll
Posts: 127
Joined: Fri Mar 04, 2016 10:10 pm
Location: Davidian Bunker
Flag: United States of America

Re: EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by Mykll » Fri Sep 22, 2017 3:39 am

Session 56
"EngineVersion": "4.15.3-0+++UE4+Release-4.15",
"SessionVersion": "Early Access ALPHA 1.0 rev 4355",
"SessionId": "3FBD6E6046662D26A698F58E7ACAF5A1",

https://www.youtube.com/watch?v=UlO6fX3Hnps

I notice that for the first time I have a Consortium game import. So I did. I don't remember what i did or did not do, so I can't yet validate what I did, inventory, alignments, or anything. Would have to compare inside Consortium proper. Nice immediate change of dialogue.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=145
Can see me at 84% energy, and the inventory. Start repairing CEAR first. It just seems like it is sucking up a lot of energy really fast when only repairing the CEAR. I always do that first. And it just seems all that extra energy, 75%+, seems to do me no good, compared to new game without game import, and landing with 35%+. I never compared that actual energy numbers, maybe I start off with less energy capacity for whatever reason. But percentage wise, it is burning through it at a much higher rate than I normally see when only repairing CEAR right off.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=359
Save game first time. Quit completely. Start The Tower.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=410
Save game loaded. I am no longer able to bring down the massive list of alignments.
The Conversation Manager does not have the completed Flight Suit conversation listed and greyed out.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=475
As in a prior run, after saving and loading from the same spot above, this CEAR weapon down below now shows up.
https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=571
Closer look at the spawned gun.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=506
Double ( E ) Incapacitate.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=650
Rounding this corner can see the body just appear.
https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=777
Later going back up the ramp, I think the same body just appears again.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=1059
Death because I just missed jumps. Reloaded the above save game. Without quitting The Tower. Still no Alignments to pull down.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=1101
It looks like the place is empty. The recyclables did not get reloaded.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=1108
Looking through Tactical, see everyone just kinda hunched over and not moving. As I moved to the first two guards, they are actually on the floor.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=1135
As I round this corner to see, via Tactical, one standing up, when he comes within visual range, he collapses. This happens repeatedly with other mercs I see standing up, then get close by and they fall. All of these should still be standing, as well as more recyclables, because I saved prior to heading down and clearing out the bottom areas here.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=1206
Mercs further away from the save / load spot do not seem to be effected. YET.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=1356
Start The Taser conversation.
https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=1370
While Taser conversation is going bring up map. Close map. It stops Taser conversation and jumps to the map conversation.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=1389
After the map conversation, CNC picks up like I initiated conversation. I didn't. I selected [Pause Convo]. Never noticed that option before.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=1403
The Taser conversation is showing up like it is brand new. Because I didn't finish it properly, interrupted by map talk?

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=1453
Save game. Quit game. Start up Tower.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=1502
Select Load Universe from main menu. Top left get the "setting up load save" message, 4 times. Because I have 4 saves? Select the Universe 8, and I get both the end game stat screen, plus red error text on left. All starts with [Analytics Error] but the message is different for a few of them. Huzzah, Ghost Yes! accomplished! It acts like a real end game screen, but a bad load screen. Close end stats, back to main menu. Try to load Universe 8 again. Loaded.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=1634
Taser guard. ( E ) Incapacitate is now stuck on screen. Finally some combo of Tactical and hovering over a weapon cleared it. Bringing up inventory and map screens did not clear it.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=1656
Remember up above, the mercs not affected YET? I get to within visual range, and this merc just falls over.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=1661
Tactical on, I see 2 mercs hunched over. Get within visual range, and they just collapse. My Conqueror's Haki is strong.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=1693
Try to go down ladder, wasn't too smooth getting on it. At the bottom I barely look forward a little and it wants me to go back up it. Finally jump off it.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=1719
Save game. Disconnect. Load Universe 8 without quitting.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=1839
Mercs standing up red on Tactical. Go up to them, same as before. Get within eye sight, they just collapse.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=1910
Here I turn around and try to bring out CEAR. It won't let me. I have to pull out KAR first then CEAR. And when it does come out it is all... well badly pixelated wrong.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=1929
Look at bad CEAR with no action going on.

https://youtu.be/UlO6fX3Hnps?t=2186
Swap weapons, see if I can clear the bad weapon effects.
CEAR away, CEAR out, still there.
CEAR away, KAR out, KAR has worse effects.
KAR away, Shotgun out, no effects. BUT, looks like the shotgun is largely see through now.
Shotgun away, KAR out, bad KAR effects as before.
KAR away, CEAR out, no more CEAR bad effects.
CEAR away, KAR out, still bad effects.
KAR away, Shotgun out, still see through.

Nothing of really note through the rest of the video.
Computer Specs:
► Show Spoiler

User avatar
diss3cted
Consortium Officer
Posts: 12
Joined: Tue Apr 19, 2016 2:52 am
Flag: Austria

Re: EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by diss3cted » Fri Sep 22, 2017 8:25 am

► Show Spoiler
has the old bug that you have
► Show Spoiler
, when
► Show Spoiler
arrives, the
► Show Spoiler
.
We have been there and it was fixed in a previous version, dunno what happened ^^

User avatar
FordGT90Concept
Posts: 422
Joined: Thu Mar 03, 2016 10:36 pm
Location: IA
Flag: United States of America

Re: EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by FordGT90Concept » Sat Sep 23, 2017 11:17 am

Mykll talked about how guards stand until seen then they ragdoll after loading. I've observed this too, repeatedly, and I suspect it or something like it is why I ran into a saved failure state trying to do ghost incap run. Here's the cropped part that is most important (not done uploading as of posting this):
https://youtu.be/FatPVRPDeYg
1) First part of video all is mostly well.
2) Get seen, load.
3) The moment loading finishes, get combat message from R9.
4) Tried to load again.
5) #3 repeats.
6) Disconnect.

Some incapped NPC is rag dolling off the tower causing an incap to turn to a kill and everyone to become alerted. Why put so much effort in to be stealthy and non-lethal when loading a save can trash all that hard work in an instant?


Edit: Would be really nice if delete universe saves worked. My list is becoming a mess.

The "Talk anywhere" indicator still pops up for incapped NPCs when looking at them. Maybe only true after load?


Edit: Attached the save that was loaded in the video. Not sure who's dying or what but loading it up and pausing the AI, should be able to find which one is being an hero.

I find it strange during the intro how K15 is giving her speech then R25 cuts her off...but without having played Consortium, what R25 said doesn't really make sense. It's like there's supposed to be a K15, R9, or R13 line before R25's that's not playing.

The top of tower 2 is made extra difficult because of the shielded guard in the center looking towards tower 1. That guard caught a glimpse of me through the floor when I was taking out the guard on the structure in the direction of tower 3. His facing also gives him good visual coverage of the third guard that wanders the roof. It was much easier when the center guard looked opposite of tower 1. Also, in regards to tower 2, it's pretty difficult to get down from the roof or even back up to the roof where the save point is. Would be nice if there was something available (like on tower 1) where you can clearly and safely drop down/jump back up.

The bottom of tower 4 is also pretty brutal to sneak incap. There's four guards patrolling here and one of them, when stopped at the corner opposite of tower 1, would always continue to look straight ahead instead of turn to look out over the storm. I probably tried a dozen times to get past these guards and, I actually didn't succeed until I resorted to using the ducts.
Attachments
save.zip
(2.27 MiB) Downloaded 2 times
212121212121212121212121212121212121212121
► Show Spoiler

Orvid
Consortium Officer
Posts: 1
Joined: Sun Sep 24, 2017 9:19 am
Flag: United States of America

Re: EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by Orvid » Sun Sep 24, 2017 9:44 am

When launching the game from Steam with an Oculus Rift connected, it launches Oculus as well, and sends all sound to the Rift's headset, however it never actually loads into the game on the Rift. The normal mouse and keyboard interaction works with the Rift attached.

Unfortunately, just unplugging the Rift isn't enough to fully work around the issues. Even with the Rift unplugged, it still launches the Oculus app and attempts to start up that way.

User avatar
Mykll
Posts: 127
Joined: Fri Mar 04, 2016 10:10 pm
Location: Davidian Bunker
Flag: United States of America

Re: EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by Mykll » Sun Sep 24, 2017 1:23 pm

FordGT90Concept wrote:
Sat Sep 23, 2017 11:17 am
Edit: Would be really nice if delete universe saves worked. My list is becoming a mess.
Go here:

\steamapps\common\Consortium The Tower\thetower\Saved\csav

I created a backup folder and moved those universes in there. Now they don't show up.
Computer Specs:
► Show Spoiler

User avatar
BlueShiftRecall
Consortium Officer
Posts: 12
Joined: Sun Sep 10, 2017 1:44 am
Flag: Australia

Re: EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by BlueShiftRecall » Mon Sep 25, 2017 2:30 pm

Stuck in Lobby? After speaking with Odin I try to go back and speak with Elon and give him the stuff. If I go back via the elevator with the yellow transponder the game crashes and closes every time in the elevator as it goes up, if I try to go back via The Voice way through the vents again the game will crash and close.

User avatar
Chaosian
Consortium Officer
Posts: 12
Joined: Tue Nov 18, 2014 10:24 pm
Flag: Canada

Re: EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by Chaosian » Mon Sep 25, 2017 3:07 pm

BlueShiftRecall wrote:
Mon Sep 25, 2017 2:30 pm
Stuck in Lobby? After speaking with Odin I try to go back and speak with Elon and give him the stuff. If I go back via the elevator with the yellow transponder the game crashes and closes every time in the elevator as it goes up, if I try to go back via The Voice way through the vents again the game will crash and close.
Hey BlueShift, do you have a log we could take a look at from that crash?
It'd be very useful to help us debug with.

User avatar
BlueShiftRecall
Consortium Officer
Posts: 12
Joined: Sun Sep 10, 2017 1:44 am
Flag: Australia

Re: EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by BlueShiftRecall » Mon Sep 25, 2017 3:28 pm

Chaosian wrote:
Mon Sep 25, 2017 3:07 pm
BlueShiftRecall wrote:
Mon Sep 25, 2017 2:30 pm
Stuck in Lobby? After speaking with Odin I try to go back and speak with Elon and give him the stuff. If I go back via the elevator with the yellow transponder the game crashes and closes every time in the elevator as it goes up, if I try to go back via The Voice way through the vents again the game will crash and close.
Hey BlueShift, do you have a log we could take a look at from that crash?
It'd be very useful to help us debug with.
Sure. This also includes where I load a save and a snowstorm is inside the building.
Last edited by BlueShiftRecall on Mon Sep 25, 2017 4:05 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Chaosian
Consortium Officer
Posts: 12
Joined: Tue Nov 18, 2014 10:24 pm
Flag: Canada

Re: EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by Chaosian » Mon Sep 25, 2017 4:03 pm

Ah, no, that's not actually what I'm looking for.

Is there anything that looks like this:
Image

This report is the most helpful for crashes.

User avatar
BlueShiftRecall
Consortium Officer
Posts: 12
Joined: Sun Sep 10, 2017 1:44 am
Flag: Australia

Re: EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by BlueShiftRecall » Mon Sep 25, 2017 4:08 pm

Copy pasted text below from that box in spoil tags because it's long.
► Show Spoiler

User avatar
Chaosian
Consortium Officer
Posts: 12
Joined: Tue Nov 18, 2014 10:24 pm
Flag: Canada

Re: EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by Chaosian » Mon Sep 25, 2017 4:18 pm

Fantastic, thanks for the report! I'll get this to Ryan right away. :D

User avatar
BlueShiftRecall
Consortium Officer
Posts: 12
Joined: Sun Sep 10, 2017 1:44 am
Flag: Australia

Re: EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by BlueShiftRecall » Mon Sep 25, 2017 4:19 pm

Chaosian wrote:
Mon Sep 25, 2017 4:18 pm
Fantastic, thanks for the report! I'll get this to Ryan right away. :D
Is that what you guys prefer when it comes to crashes to just post that information with a description?

User avatar
Chaosian
Consortium Officer
Posts: 12
Joined: Tue Nov 18, 2014 10:24 pm
Flag: Canada

Re: EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by Chaosian » Mon Sep 25, 2017 7:20 pm

BlueShiftRecall wrote:
Mon Sep 25, 2017 4:19 pm
Chaosian wrote:
Mon Sep 25, 2017 4:18 pm
Fantastic, thanks for the report! I'll get this to Ryan right away. :D
Is that what you guys prefer when it comes to crashes to just post that information with a description?
It is, actually. That report usually has what actually make the faulty call that crashed the game.
Actually, in talking a bit today, we're pretty certain you can give us saves that can cause the crash now too, and those are good too. Do you happen to still have the save file that causes that crash?

User avatar
BlueShiftRecall
Consortium Officer
Posts: 12
Joined: Sun Sep 10, 2017 1:44 am
Flag: Australia

Re: EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by BlueShiftRecall » Tue Sep 26, 2017 3:03 pm

Chaosian wrote:
Mon Sep 25, 2017 7:20 pm
BlueShiftRecall wrote:
Mon Sep 25, 2017 4:19 pm
Chaosian wrote:
Mon Sep 25, 2017 4:18 pm
Fantastic, thanks for the report! I'll get this to Ryan right away. :D
Is that what you guys prefer when it comes to crashes to just post that information with a description?
It is, actually. That report usually has what actually make the faulty call that crashed the game.
Actually, in talking a bit today, we're pretty certain you can give us saves that can cause the crash now too, and those are good too. Do you happen to still have the save file that causes that crash?
I do but I actually tried again on a new universe and it worked, I'm thinking it was the because the save I did which caused me to have the snow storm inside was corrupting the elevator loading? Just a guess.

Bugs after speaking with Odin and returning to roof,
► Show Spoiler
Edit / I will post the vents places I'm getting stuck in later today, will try and grab some good pictures.

User avatar
Chaosian
Consortium Officer
Posts: 12
Joined: Tue Nov 18, 2014 10:24 pm
Flag: Canada

Re: EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by Chaosian » Tue Sep 26, 2017 4:46 pm

If you could send us that file, it'd be appreciated, because we can use it to debug that crash. If you can provide reproduction steps, of course.

The other bugs I can look at.

User avatar
BlueShiftRecall
Consortium Officer
Posts: 12
Joined: Sun Sep 10, 2017 1:44 am
Flag: Australia

Re: EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by BlueShiftRecall » Wed Sep 27, 2017 3:10 am

Chaosian wrote:
Tue Sep 26, 2017 4:46 pm
If you could send us that file, it'd be appreciated, because we can use it to debug that crash. If you can provide reproduction steps, of course.

The other bugs I can look at.
Will try to get that done soon.

Hey Odin is that a gun in your pocket or are you just happy to see me....oh it's just a gun. :lol: This has happened to me a few times now.
Image

I am still finding if I annoy him and his guards start to shoot me he will continue on with the conversation with me as per normal.

User avatar
GreatBird
Consortium Administrator
Posts: 529
Joined: Thu May 05, 2011 3:05 am
Location: Vancouver, Canada
Flag: Canada
Contact:

Re: EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by GreatBird » Wed Sep 27, 2017 12:47 pm

BlueShiftRecall wrote:
Wed Sep 27, 2017 3:10 am
Hey Odin is that a gun in your pocket or are you just happy to see me....oh it's just a gun. :lol: This has happened to me a few times now.
How broken does he become when this occurs? Can he still fight/equip his gun normally, or no?

Also, any ideas on how to replicate this? Is it only after loading a game in the Lobby, or...?
Do, or do not. There is no try.

-- GreatBird --

User avatar
Mykll
Posts: 127
Joined: Fri Mar 04, 2016 10:10 pm
Location: Davidian Bunker
Flag: United States of America

Re: EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by Mykll » Wed Sep 27, 2017 12:50 pm

Oh my what kind of game you trying to make there GreatBird?
Computer Specs:
► Show Spoiler

User avatar
Chaosian
Consortium Officer
Posts: 12
Joined: Tue Nov 18, 2014 10:24 pm
Flag: Canada

Re: EA Alpha v1.0 Bugs! Bugs! Bugs!

Post by Chaosian » Wed Sep 27, 2017 5:29 pm

That bug with Preben has been reported in Jira by me previously. Assigned to Ryan.

Locked

Who is online

Users browsing this forum: DevourMistress, FordGT90Concept, SCAgent and 4 guests